sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Mireasa din Trivale

In aceasta postare vreau sa va spun o legenda legata de padurea Trivale din Pitesti, padure ce ascunde in adancul ei mistere numai si numai de ea stiute.
Se spune ca intr-o noapte un taximetrist a dus o mireasa in adancul padurii Trivale. Cu cat inaintau taximetristul incepea oarecum sa se amuze de faptul ca o mireasa vrea sa se ascunda de propriul ei sot in padure si mai ales ca era singura. Eu sincer, sa fi fost in locul taximetristului o intrebam " Nu a avut cine sa te fure? ". In fine sa revenim la poveste. Ajunsi in dreptul unei case mireasa ii cere barbatului sa o lase exact acolo si in loc sa ii achite cursa, scoate de pe deget verigheta.
Dupa ce mireasa a coborat din masina taximetristul a adormit brusc si dupa cateva momente s-a trezit in fata unui bloc al cartierului Trivale.
Barbatul a intrat in bloc sa cerceteze zona si a aflat ca in acel bloc a stat mireasa respectiva insa cu ceva ani in urma, iar ca acum este moarta din cauza faptului ca s-a sinucis in urma accidentului intamplat cu sotul ei. Mireasa suferise enorm dupa pierderea sotului care a murit chiar dupa cununia religioasa. Se spune ca ar fi dat un tir peste el chiar in momentul cand a iesit din biserica. Trist...
Soferul dupa ce a aflat toate aceste lucruri s-a speriat, s-a dus imediat la masina pe care o lasase in fata blocului si a zarit pe bord o batista. Curios a luat batista, a despachetat-o si a vazut un deget in stare de putrefactie pe care se afla o verigheta roasa de trecerea timpului aratand ca o bucata de fier proaspat dezgropata.
Astazi in acea casa unde ar fi lasat-o taximetristul pe mireasa, mass-media a descoperit, ca acolo se strang adolescenti care se dau pe mana satanei, "contempleaza la sufletele lor negre si pline de ura" asa cum spunea un baiat de 17 ani (http://www.pitesteanul.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=267&Itemid=38). Trist dar adevarat. Societatea noastra este una in care copii in loc sa-si vada de activitatile scolaresti fumeaza, ajung in stare de ebrietate prin sectii de politie iar in cazul de fata se dau pe mana diavolului. Dar oare cine sunt vinovatii in aceasta situatie? Parintii? Sa fie numai ei singurii care ar trebui sa dea socoteala? Eu cred ca nu ei sunt singurii vinovati, au si ei partea lor de vina, insa societatea este cea care ne "ajuta" sa ne dam pe mana diavolului, ea este cea care ne "ajuta" sa ne vindem pe noi insine.
Traim cu totii intr-o societate infecta, mizera, lipsita de scrupule, intr-o societate in care nu ne mai gasim locul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu